NOK Rooftop Sessions

NOK Rooftop Sessions presenteert Canto Ostinato door Scholtes & Janssens 

UPDATE:

Helaas is de weersvoorspelling voor komen weekeinde te onzeker. We hadden uiteraard gehoopt op helder en zonnig weer, maar er is kans op regen en de avondtemperatuur zal te koud zijn voor zowel de piano als pianisten. 

Daarom hebben wij besloten de concerten naar de Rabo Studio te verplaatsen. Ondanks dat het uitzicht minder spectaculair zal zijn, hebben wij er alle vertrouwen in dat het een onvergetelijk optreden wordt. Voor het diner kun je plaatsnemen in restaurant NOK op de tiende verdieping.

Zaterdag 11 en zondag 12 juli presenteert restaurant NOK in samenwerking met Forum Groningen de Canto Ostinato Rooftop Sessions. Drie concerten van dit betoverende stuk worden op twee vleugels gespeeld door pianoduo Scholtes & Janssens op het dak van het Forum. De optredens vinden bij goed weer plaats op zaterdag 11 juli tijdens zonsondergang en ’s avonds onder de sterren. Het laatste concert is op de zondagmiddag van 12 juli.

——————— 

Hypnotiserende pianocompositie

Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van de opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. 

“If you listen to these two young people play music, you think that everything in the world will be all right” – Menachem Pressler, Beaux Arts Trio 

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo’s van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm’. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. 

Tickets & Info

Tickets – single en in combinatie met diner – voor de NOK Rooftop Sessions zijn vanaf heden verkrijgbaar via www.forum.nl (https://forum.nl/nl/agenda/canto-ostinato-nok-rooftop-sessions). Tijdens het concert wordt er uiteraard rekening gehouden met de coronamaatregelen. Bij slecht weer verhuist het concert naar de Rabo Studio in het Forum.

Share it!
Share on facebook

Agenda

Regelmatig draaien onze resident DJ’s een mix van disco, deep-house en afro-beats binnen in de skybar of buiten op de rooftop. 

Bestel een cocktail en geniet van een geweldig panoramisch uitzicht over de stad. Zo nu en dan pakken we uit met een groot feest. Houd hiervoor onze social media en agenda in de gaten.

NOXMAS

Vier je kerstdiner in stijl en met een tafeltje eten NOK vol lekkers! Prijs p.p. 39,50.

Share it!
Share on facebook

Vrij-en in NOK (uitverkocht)

Eerste kerstdag vier je met je familie, tweede kerstdag vier je met je schoonfamilie en derde kerstdag vier je met je vrienden bij ons, je leukste vrijdagmiddagborrel in NOK! 

Share it!
Share on facebook
Lunch, borrel & diner

050 211 01 68
info@nokgroningen.nl

Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen

Je bezoek

Je vindt NOK op de tiende verdieping van het Forum Groningen. NOK is te bereiken per roltrap en lift.
Dagelijks open vanaf half 12 voor lunch, borrel en diner. Het dakterras is (bij goed weer) geopend van 10:00 tot 22:00 uur.
Ma t/m Do 
Vr, Za
10:30 – 23:00
10:30 – 01:00

Programma

Wil je als eerste op de hoogte blijven van alles in NOK volg ons via de socials of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Agenda
Nieuwsbrief